Bryggeriet stoppade öltjuv efter biljakt

Tuomas Koskipää på Fat Lizard stoppade biltjuven efter en del jakt. Foto: Twitter.

Bryggeriets öltransport stals när den var fullastad. Men jakten på tjuven inleddes, man fick stopp på bilen och räddade ölen.

Det var finländska bryggeriet Fat Lizard i Esbo som i slutet av förra veckan fick ägna sig åt tjuvjakt i stället för bryggning. Bryggeriets van, fullastad med öl, lämnades obevakad i några minuter och snabbt var bilen bort.

– Bilen stod oövervakad vid lastbryggan med nycklarna i tändningslåset i bara några minuter. Först efter en timme insåg vi att det inte var någon ur personalen som kört i väg med den, säger Tuomas Koskipää på bryggeriet till Huvudstadsbladet.

Med hjälp av bland annat tips på Facebook kunde både polisen och bryggeriets medarbetare ta reda på var bilen och tjuven befann sig.

Till slut var det just Koskipää som genom att ställa sig i vägen för tjuven fick stopp på dramat. Det visade sig att mannen med stor sannolikhet var berusad. Men det berodde inte på lasten, då den var orörd. Ölet kunde därmed köras tillbaka till bryggeriet för ny transport, denna gång till rätt adress.