Hanna vill njuta av naturen i sommar

SOMMARFRÅGOR 2020

Hanns Gustavsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Hanna Gustavsson på Brewski svarar på våra sommarfrågor. Hon vill bjuda in en spännande trio till middag.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Det har varit tufft. Exportmarknaden gick och dog i februari, och eftersom majoriteten av vår öl gått på export så slog det hårt. Vi har alla varit permitterade, och bryggningen gick på halvfart ett tag. Nu känns det som om det kanske börjar lätta, några av de länder som är våra bästa marknader öppnar upp igen.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Jag tänker mig en sommar spenderad i naturen med vänner. Kanske övernatta i ett tält för första gången på sisådär en 25år? Tid på kolonin och en hel del böcker blir det nog också.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Brekeriet Vild Vanilj. Den kanske släpptes förra året, men jag hade kvar en flaska som avnjöts på balkongen nyligen. Så god! Bra syra men ändå mjuk, lite kryddig, men ett djup i smaken som nästan inte tror jag upplevt i en svensk öl förut. Jag önskar att jag hade fler flaskor!

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Jag hoppas det. Men jag måste erkänna att jag undrar om det kommer att hända inom en överskådlig framtid.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Oj så svårt! Men en middag med 3 av mina idoler hade ju aldrig varit fel! Nina Rung (kriminolog och grundare av Huskurage) skulle jag gärna vilja möta, och då tänker jag att det blir en härlig middag om Mia Skäringer Lazar (komiker, skådespelare) och Agnes Wold (professor i klinisk bakteriologi) också är med.