Bryggerier satsar på öl på flygplatserna

Bildspel

Bild 2 av 7

Inte helt oväntat är det Cigar City som finns på flygplatsen i hemstaden Tampa.

Att satsa på flygresenärer blir allt mer populärt för amerikanska bryggerier. Här är tio flygplatser där du kan dricka öl i ett taproom eller i en ölbar innan avresan.

Visst, det ska sägas direkt att vi bör fundera på om vi verkligen behöver flyga så mycket som vi gör. Men när det väl bär i väg är det förstås trevligt att kunna dricka något gott innan det är dags att gå på planet.

I USA blir det allt vanligare med bryggeriers taproom på flygplatser och här listar vi tio av de flygplatser där det finns sådana möjligheter.

Listan publicerades först på sajten Inside Hook och har fokus på USA. En av de bättre satsningarna vi på Beernews har sett är Mikkellers på Kastrup i Köpenhamn. Vi har inte besökt alla de flygplatser som nämns här nedan, men väntan på ett flyg i Köpenhamn är minst lika trevligt som på vilken av de amerikanska flygplatserna som helst numera.

 

Här är de tio amerikanska flygplatserna:

Portland International Airport (Oregon)

Här var det Rogue som tidigare var bryggeriet på flygplatsen, men deras avtal gick ut 2017. Då klev ett annat erfaret bryggeri in i handlingen, nämligen Deschutes. Här finns 15 kranar med egna öl och dessutom en hel del merchandise för den som vill ha sådant.

 

O´Hare International Airport, Chicago, Illinois.

AB InBev-ägda Goose Island har fortfarande ett ganska gott rykte hos ölnördar, kanske tack vare sin Bourbon County Stout. Här finns ett urval av bryggeriets öl på fat, och den som vill prova annan lokal öl kan bege sig till Publican Tavern, som också satsar på öl.

 

Denver International Airport, Colorado

New Belgium Hub är det som gäller för den ölintresserade när det är flyg från Colorado som väntar. 20 öl finns på fat och utöver klassiker som Fat Tire och Voodoo Range brukar det också finnas flera specialöl här.

 

Tampa International Airport, Florida

Här är det inte helt oväntat Cigar City som satsar. Det finns två ställen, en större restaurang och en mindre bar. Här kan du vara ganska säker på att hitta mer ovanliga Cigar City-öl, då man faktiskt tagit konceptet ett steg längre än andra och även brygger öl på flygplatsen.

 

Cleveland Hopkins International Airport, Ohio

Här lockas med med sexpack och tolvpack som du kan ta med på planet, men givetvis går det även att få en fatöl och slå sig ner i väntan på planet.

 

San Diego International Airport, Kalifornien

Stone har här byggt ett betydligt mindre taproom än de anläggningar man har i övrigt i San Diego-området. Tio egna öl och två gästkranar brukar det finnas och dessutom går det att köpa en del flaskor.

 

San Fransisco International Airport, Kalifornien

Här brukade det vara Anchor Brewing som lockade med öl, men de har försvunnit. I stället är det Union Street Gastropub som gäller för ölälskaren. Där finns 30 kranar med ett blandat utbud av öl där det är fokus på öl från den egna delstaten.

 

Balitmore-Washington International Airport, Baltimore, Maryland

Du Claw Brewing är det som gäller här, och hit kan du faktiskt gå även om du inte ska ut och flyga. Deras taproom ligger nämligen utanför säkerhetskontrollerna. Tio olika öl finns på fat och du kan köpa en flight med fyra öl för 10 dollar.

 

Minneapolis-St Paul International Airport, Minnesota

Stone Arch är bryggeriet som har ett taproom här, men du kan också dricka öl från andra medlemmar i Minnestoa Craft Brewers Guild. Fem kranar är avsatta för experimentbrygder från lokala bryggerier.

 

Charlotte Douglas International Airport, North Carolina

Här är det Wicked Weed som har ett taproom. Det AB InBev-ägda bryggeriet har öppnat ett taproom på flygplatsen under året och lockar med 24 olika kranar till gästerna.