Bryggerier mötte leverantörer i Malmö

Christina Skan har organiserat Nordic Craft Beer Forum i Malmö tillsammans med Robert Andersson. Foto: Peter Lindh

I morgon är det Great Swedish Beer Festival i Malmö, men redan i dag var många bryggare samlade för Nordic Craft Beer Forum i samma lokaler.

I år är det Christina Skan och Robert Andersson som roddar NCBF i Slagthuset i Malmö och de har lyckat locka en majoritet av deltagarna i GSBF att vara med på den också.

– Det är så bra! Vanligtvis knackar leverantörerna när man står och tappar upp. Det är jättesvårt att ta emot den i vår vanliga drift. Här är vi inställda på att träffa leverantörer och de når ut till många på samma dag, säger Christina Skan vars dagliga drift är på Vermlands Brygghus i Kristinehamn.

Dagen är uppdelad i en förmiddag med föreläsningar och en mässdel på eftermiddagen. Och leverantörerna verkar gilla möjligheten att träffa bryggare.

– 80-85 procent är återkommnade, så de kan ju inte tycka att det är dåligt. Jag vet att vi har köpt grejor på mässan, säger Christina.

Förra året byttes namnet till engelska Nordic Craft Beer Forum för locka även utanför rikets gränser.

– I år har vi faktiskt några leverantörer som inte pratar svenska. Men vi har även en idé om att bjuda in bryggerier från andra delar av Norden.

Drygt 60 bryggerier närvarade under dagen och har då 37 utställare att bekanta sig med. Sen när allt är slut är det dags för festligheter, då ska Great Swedish Beer Awards delas ut.

Här är lite bilder från tillställningen.

DSC_0218

Bild 1 av 8

Från Göteborgs skärgård kom Jonas Barlind på Barlind Beer och stötte på Niclas Aronsson och Anna Claesson på Fermenterarna, också de verksamma i Göteborg numera.