Beernews, Haket och Poppels GSBA-vinnare

Daniel Granath och Magnus Pettersson på Poppels fick ta emot priset för årets bryggeri av Tomas Lindohf på Svenska Ölfrämjandet. Foto: Peter Lindh

I går delades Great Swedish Beer Awards ut i Malmö och vinnarna blev Poppels, Haket och … Beernews.

Great Swedish Beer Awards från Great Swedish Beer Festival, Sveriges Oberoende Bryggerier och Svenska Ölfrämjandet delades ut vid en gala på torsdagskvällen i Slagthuset i Malmö.

I hård konkurrens var det Poppels som fick priset för årets bryggeri, Haket årets ölbar och Beernews årets kulturbärare, alla tre priserna till Göteborg med andra ord.

Magnus Pettersson tog emot priset för Poppels tillsammans med Daniel Granath.

– Vi är jättesmickrade, det är alltid svårt att förstå att andra tycker om oss så mycket, man vänjer sig aldrig. Det är en ära att vinna med tanke på de andra nominerade bryggerierna, som vi tycker väldigt mycket om, säger Magnus.

Eftersom Haket inte kunde närvara vid galan blev det Anna Claesson från Fermenterarna som fick ta emot priset åt dem. Foto: Peter Lindh

Vare sig Cattis Ledius eller Masse Flohr på Haket var på plats i Malmö, Cattis säger att de inte ens visste om att det var i går priset delades ut, när hennes telefon började surra.

– Jag vet inte vem av alla det var om messade först, det kan ha varit Fredrik Berggren. Vi blev väldigt glada, hela Haketfamiljen blev väldigt väldigt glad.

Peter Lindh tog emot Beernews pris från Hans Skan på Sveriges Oberoende Bryggerier. Foto: Magnus Karperyd

En glädje som vi på Beernews förstås delar med dem och Poppels. Stort tack till alla er som röstade på oss!