Bryggerier får del av miljardsatsning

Brittiska bryggeriet ska nu få ta del av stöd för att få fart på verksamheten efter pandemin. Foto: Pixabay.

1,5 miljarder pund ska det satsas på företag med målet att bygga upp det brittiska samhället efter pandemin. Bland annat ska pengarna gå till bryggerier.

Den brittiska regeringen avsätter den stora summan för att hjälpa företaget som drabbats av pandemin men som inte är i servicebranschen. Där definieras bland annat bryggerier och det är förstås positiva nyheter för en hårt ansatt bransch.

– Det är fantastiskt positiva nyheter att regeringen till slut noterat att många sektorer, däribland bryggerisektorn, har övergetts under det sista året och att man nu försöker åtgärda det, säger James Calder på SIBA (Society of Independent Brewers)

Stödet ska se till att minska antalet konkurser, som annars väntar för bryggerierna som under det senaste året har haft svårt att hitta vägar ut på marknaden med sina öl.

Bland annat har landets pubar varit stängda under långa perioder.

– Vi välkomnar det här och ska trycka på hos lokala myndigheter för att snabbt få ut de här pengarna. Bryggerinäringen har lidit enormt när pubarna, som är en del i 80 procent av alla affärer, har hållits stängda, säger Calder.