Bryggeriägaren som vill bli toppolitiker

Julie Verratti satsar inte bara på ölbranschen. Nu vill hon dessutom bli viceguvernör i amerikanska delstaten Maryland.

Julie Verratti är inte rädd för att ha mycket att göra i livet. Sedan 2014 driver hon bryggeriet Denizens tillsammans med sin fru Emily Bruno och svågern Jeff Ramirez.

Men politik har alltid varit viktigt för henne och hon har bland annat varit rådgivare i frågor som rör småföretagare. Men nu vill Julie Verratti ta steget till att bli viceguvernör i sin hemstat Maryland. Hon står bakom Alec Ross som kandiderar i det kommande valet.

– Alec är den typ av förändrande ledare som Maryland behöver just nu och jag ser fram emot att jobba med att utveckla vår delstat, säger hon till sajten craftbeer.com.

Alec Ross har bland annat engagerat sig i små bryggeriers situation. Han tycker att den påminner om situationen för mindre föertag i andra branscher. Han har i intervjuer sagt att sättet som ölbranschen regleras i dag är gjort för att Budweiser och andra ska gå vinnande ur striden. Ross menar att stora företag med många advokater och mycket pengar vinner de strider de ger sig in i, och det vill han förändra.

Om Julie Verratti blir viceguvernör tänker hon inte sluta på bryggeriet, där hon i dag bland annat är ansvarig för försäljningen.

– Jag har två fantastiska partners som är delägare och vårt team tar mer och mer ansvar hela tiden. Jag ska hinna med att göra det jobb som småföretagare gör i dag, säger hon.

Läs hela artikeln här.