Bryggarkollektivet vill locka nya bryggare

Via bryggarkollektivet Minus-1 i Malmö har ett antal hembryggare fått sälja sina öl kommersiellt. Nu finns det plats för fler personer att ansluta sig.

 

Beernews har vid flera tillfällen berättat om Minus -1, som bland annat har ett nära samarbete med Maja Kozul och Bishops Arms Gustav i Malmö.

– Det fungerar jättebra och Maja köper all ölen så länge det inte är fel på den. Det gör att vi kan sälja våra öl utan att det blir så riskfyllt och att vi behöver ligga ute med pengar, säger Christian Kapusta, som är en del av samarbetet och driver bryggeriet Kapusta Brewing.

Flera av de tidigare medlemmarna har startat egna större satsningar, eller hamnat på andra bryggerier. Magnus Rönnerup, som har varumärket Living Dead Brewery, jobbar till exempel på Apollo i Köpenhamn, och han kliver nu av Minus -1 på grund av tidsbrist. Dessutom kommer Anders Kvist på Elmeleven att inleda ett samarbete med Nerdbrewing och Chad Beer.

– Det här är ingen slutstation, men man kan komma in här som hembryggare och sedan kan det leda till större satsningar, säger Kapusta.

De som i dag brygger öl inom kollektivet är Kapusta Brewing, Secret SIsters, Giant Brothers, BrewBros, Hasse Fasan (som också har ett större eget bryggverk) samt Videgatans Brygghus.

– Vi har fått in en del intresseanmälningar och vi får se om det blir en, två eller kanske tre nya som kan komma in. Vi vill ha en viss mängd bryggerier här, säger Christian Kapusta.