Blå klassikern släpps som alkoholfri öl

Pripps Blå släpps nu i en alkoholfri version. Foto: Carlsberg Sverige.

Pripps Blå är ett av Sveriges absolut mest kända öl. Nu lanseras det även i en alkoholfri version.

Det var 1959 som Pripps Blå lanserades och ölet blev snabbt mycket populärt. Från början var det ölet Pripps Export som i folkmun kallades för Pripps Blå på grund av den klara blå färgen i designen.

Numera är det Carlsberg Sverige som ansvarar för varumärket och ölet säljer fortfarande bra även om det inte längre är Sveriges bäst säljande. Det var det nämligen bland annat under 70- och 80-talet. Framför allt var det som mellanöl som Pripps Blå blev populärt.  

Ölet finns i dag som lättöl, folköl och starköl och nu är det även dags för en alkoholfri version. Under den här veckan ska ölet dyka upp i dagligvaruhandeln.

– Vår bryggmästare har tagit fram ett välbalanserat och uppfriskande lageröl. Frisk smak med lätt bitterhet i avslutningen. Inte för beskt och inte för sött. Precis som en Pripps Blå ska vara. Att vi kan lansera 0,0:an med ny design är som en perfekt bris en sommardag. Bara att hissa spinnakern och njuta, säger Johan Kikas Marknadschef alkoholfritt.

En ny design lanseras också för ölet och den ska på sikt förändras på alla versioner av ölet. Kopplingen till sommar och havet blir viktig i marknadsföringen.