Bryggargillet redo för första festivalen

Bryggargillet i Göteborg är redo för sitt första gemensamma evenemang. På lördag blir det ölfestival på Haket med alla 18 medlemmar på plats.

Bryggargillet, eller Gothenburg Brewers Guild som är det riktiga namnet, bildades i fjol och har snabbt fått de flesta bryggerierna i Göteborgstrakten som medlemmar. Lördagens festival på Haket blir en spännande premiär för gemensamma evenemang.
– Vi har funnits ett tag nu så vi kände att det var dags att hitta på något. Det känns jättekul och spännande att göra det här tillsammans, säger Ida Engström som sitter i gillets styrelse.
De 18 bryggerierna kommer alla att ha representanter på plats som serverar ölen, och det blir två öl per bryggeri som ska finnas tillgängliga.
– Det finns cirka 30 biljetter kvar som går att köpa i baren på Haket, vi tror att det blir utsålt, säger Engström.
En annan chans att köpa biljetter är att dyka upp vid Haket vid 17. Då släpps nämligen de biljetter som förbeställts men inte hämtats ut.
Ida Engström är övertygad om att det kommer att bli fler gemensamma aktiviteter för gillet i framtiden.

– Det tror jag säkert. Men nu gör vi det här först och så får vi utvärdera det. Haket är perfekt för vår första festival, de har ju gjort sådana här arrangemang flera gånger tidigare.

Alla deltagande bryggerier:

Dugges

Electric Nurse

Rådanäs

Oceanbryggeriet

Spike

Bearded Rabbit

Ahlafors

Mohawk

Barlind Beer

West Coast

Göteborgs Nya bryggeri

Hönöbryggeriet

Sad Robot

Vega Bryggeri

Poppels

Odd Island

Två Feta Grisar

Lycke Bryggeri