Bryggaren som har sin egen konstutställning

Bildspel

Bild 1 av 6

Claes Wernerson driver Qvänum Mat&Malt men har också målat en hel del tavlor.

 

Att brygga öl kan vara en konst i sig. Men Claes Wernersson har ett större konstintresse än så. Nu ställer han ut sina tavlor för första gången.

Wernerson driver Qvänum Mat&Malt, där det produceras både öl och starksprit. Det tar förstås en hel del av hans tid, men det blir ändå en del tid över och den lägger han gärna på att måla.

– Jag har hållit på med det i sju-åtta år, det är min rekreation, säger han.

Wernerson beskriver målningen som en egen värld där han verkligen kan slappna av.

– Det är en fantastisk avkoppling. När man börjar måla försvinner man in i det och allt annat försvinner. När jag målat ett par timmar känns det som en hel natts sömn.

Helst målar han människor eller mat, men motiven varierar en hel del.

– Människor är så himla spännande så det gör jag allra helst. Däremot är landskap det värsta jag vet även om jag gjort några sådana också, berättar han.

Nyligen hade han sin första vernissage för sin första utställning. Den sker på Löwings Atelje & Konstcafe i Broddetorp i Skaraborg.

– De frågade mig om jag ville ställa ut och det kändes som en bra idé. Det är cirka 35 tavlor med i utställningen men jag har målat betydligt mer än så, säger Wernerson.

Utställningen pågår i cirka två månader och kanske kan det bli fler sådana längre fram. Claes Wernerson tänker i alla fall fortsätta med målandet och har tankar på att ägna sig än mer åt den hobbyn när han gått i pension. En del tavlor har redan blivit sålda dessutom.

– Jag sålde några under vernissagen och tidigare har jag sålt några tavlor som hängt i bryggeriet.