Brittiskt öl ger bättre vatten i Indien

Adams har bryggt ett öl som ska ge pengar till vattenprojekt i Indien. Foto: Pressbild.

Brewgooder fortsätter sina samarbeten med bryggerier för att få till bättre vatten i utsatta delar av världen. Nu är turen kommen till Adnams.

 

Brewgooder har tidigare bland annat samarbetet med svenska Beerbliotek och skotska Brewdog, där det samlats in pengar för att få till en bättre vattenkvalitet för människor i fattiga länder.

Ölet som ska dra in pengar till vattenprojektet har fått namnet Clipping Waves och är en brittisk india pale ale som smaksatts med te. Ölet finns ute på marknaden på cask och den här veckan har det även premiär på burk.

Pengarna ska den här gången gå till Indien där man samarbetar med två olika organisationer.

På hemmaplan jobbar Adnams hårt med att sänka vattenåtgången när man brygger öl. Området Suffolk är ett av de torraste i Storbritannien och frågan om vattenkvalitet och vattentillgång betyder mycket för bryggeriet.

– Clipping Waves kommer att lyfta fram vårt fortsatta arbete med att minska vattenåtgången och sänka vårt behov av naturtillgångar, säger huvudbryggaren Dan Gooderham i ett pressmeddelande.

Humlesorterna olicana och sabro används i ölet för att ge en tropisk touch och teet ska ge ölet en lätt kryddig känsla med bland annat kardemumma.