Brittiska bryggerier satsar stort i London

Först Moor, sedan Cloudwater. Och nu satsar även Pressure Drop och Verdant på ett tap room i centrala London.

Det börjar bli riktigt populärt för brittiska bryggerier att öppna pubar eller försäljningsställen i London. Bristolbryggeriet Moor har redan öppnat ett försäljningsställe i populära Bermondsey, och under senare delen av sommaren kommer även Manchesterbryggeriet Cloudwater att satsa i London. Då i form av ett taproom och även det kommer att ligga i Bermondsey.

Nu meddelar även Pressure Drop och Verdant att man gör gemensam sak och öppnar ett eget taproom i London. Satsningen sker i Hackney, där Pressure Drop tidigare också bryggde sina öl.

6 juli öppnar den puben och det blir förstås ett ypperligt tillfälle för Verdant från de sydligaste delarna av England att synas i huvudstaden.

– Att öppna i London har alltid funnits på vår radar. Vi vet att kan vi sälja vår öl så färsk som möjligt på ett bra ställe så är det bra både för oss och våra kunder, säger Adam Robertson, en av Verdants grundare, till sajten Good Beer Hunting.

Även Northern Monk från Leeds har via crowdfunding skaffat sig ekonomiska möjligheter att göra en liknande satsning i London, och Brewdog, som funnits länge i London, har nyligen öppnat en bryggeripub.