Fredrick vann och fick uppleva Gotland

550 personer ville vinna. Men till slut var det Fredrick Möller från Eskilstuna som vann och fick en ölresa till Gotland.

Det var Gotlands Bryggeri som låg bakom tävlingen, där en vinnare bjöds på en gotländsk upplevelse som utöver ölfokus också innebar en chans att se vad mer Gotland har att erbjuda.

Bland de 550 som ansökte var det Fredrik Möller som vann resan. Hembryggaren från Eskilstuna beskriver sig själv som en person som älskar öl, både bryggeriprocessen och njutningsprocessen.

En dröm för honom är att jobba med öl i någon form och troligen har den känslan växt sig ännu starkare efter Gotlandsresan.

– ”En stund av Gotland” är vårt sätt att hylla och informera svenskar om allt fantastiskt som finns att göra på Gotland. Vi ville ge Sveriges alla ölentusiaster chansen att ta del av vad som inspirerat oss i över 20 år. Oavsett om de ansökande varit ambitiösa hemmabryggare, nyfikna debutanter eller öl-sommelierer så har gemensamt för alla varit att de vill fördjupa sin ölkunskap, säger Tobias Leander på Gotlands Bryggeri.

Han var imponerad av det stora intresset för tävlingen.

– Att över 550 ölentusiaster ansökte om att få vinna upplevelsen är ett tydligt bevis att svenska ölscenen är starkare än någonsin.