Brewers Beer Bar öppnar nytt ölställe

Gänget bakom Brewers Beer Bar satsar på en ny ölbar i Göteborg. Runt nyår öppnar man på Magasinsgatan.

Brewers Beer Bar har blivit ett av Göteborgs mest uppskattade ölställen och har dessutom lockat många gäster tack vare sina surdegspizzor. Nu är det dags att öppna ett ställe till.

Man har precis gjort klart med att ta över Lou-Lous lokaler på Magasinsgatan i centrala Göteborg.

– Det känns jättebra. Det här är ett mycket attraktivt område med en medveten publik, säger Victor Dahlberg, en av delägarna.

1 december tar man över lokalen och premiären är planerad till slutet av året, eller möjligen början av nästa år. Lokalen är redan i dag i bra skick och det som ska göras lär inte ta så lång tid.

– Vi ska måla om lite och ge det lite Brewers-känsla. Men annars är det bra som det är, säger Dahlberg.

Som det ser ut nu blir det 14-15 ölkranar precis som på Tredje Långgatan. Maten kommer att ha ett vegetariskt och veganskt fokus, men det är ännu inte bestämt exakt vilken typ av mat som ska erbjudas. Det nya stället kommer att ha fokus på öl i första hand, men det kan också bli utrymme för en del öl-cocktails till exempel.

Victor Dahlberg ser fram emot att öppna ett ölställe på en av Göteborgs mest spännande krog-gator.

I samband med uppstarten kommer även Brewers Beer Bar att starta ett eget importbolag. Det ska bland annat underlätta vid framtida tap takeovers. Sådana satsningar kan det bli fler av framöver, och då kanske till och med samtidigt på båda pubarna.

Brewers Beer Bars ägare består bland annat Mikael Engström på Dugges och Victor Dahlberg, Pelle Frost samt Andreas Görts från All In Brewing. Man har tittat på andra lokaler i Göteborg under hösten och nu fick man alltså napp.

Det nya baren har ännu inte fått något namn, men det blir troligen något som knyter an till dagens bar.

– Kanske blir det Brewers Magasinsgatan, vi får se, säger Dahlberg.