Brewers Beer Bar bjöd på Barlind Beer

Bildspel

Bild 1 av 6

Jonas Barlind bakom kranarna på Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan i Göteborg, där Barlind Beer hade tap takeover på onsdagen.

Barlind Beer tittade in på Brewers Beer Bar i Göteborg i går för en tap takeover. Med sig hade bryggeriet sju öl, varav ett par nya.

Jonas Barlind, som driver Barlind fanns förstås på plats och minglade runt bland besökarna.

– Jag är ofta på den här typen av mindre event, jag tycker att det är jätteroligt. I mitt dagliga arbete är jag ganska ensam och här får jag chansen att komma ut och träffa folk, säger bryggaren när Beernews träffar honom på Brewers.

Dagen till ära fanns även en hel del gamla vänner från den gamla karriären som kemist på plats. Det är nu drygt tre år sen Jonas Barlind tog steget över till att bli bryggare på fulltid.

Två nya öl fanns med på listan: En neipa, Cozy Clouds, och en ipa , Tangerine Typhoon. Dessutom Birch Island Amber, döpt efter hemön Björkö, som bara varit ute i begränsad omfattning tidigare.

– Det är alltid lite nervöst vad folk ska tycka vid såna här tillfällen, speciellt när man är på plats som nu. Men man vänjer sig, jag sov gott i natt, säger Jonas.

– Men visst kollar man lite vad folk beställer.

Barlind har precis investerat i ett nytt bryggverk på 50 liter. Cozy Clouds är ett resultat av den och tanken är att använda detta verk till experimentella brygder och småbatcher. Sedan tidigare finns ett bryggverk på 200 liter för den vanliga produktionen.

Läs mer om Barlind här.