Brewdoggrundaren ska lära sig sin läxa

James Watt erkänner att han varit ”intensiv” i förhållande till personalen. Foto: Pressbild

Brewdogs grundare James Watt ska lära sig sin läxa nu. Det är resultatet av det öppna brev som anklagade företaget för dålig arbetsmiljö för de anställda.

I en intervju för engelska BBC sa James Watt att han har begrundat sin ledarstil sedan uppståndelsen i somras i samband med det öppna brevet.

Och nu ska han ta en paus, tänka efter och lära sig läxan.

– Man kan säga att vi inte alltid har varit den bästa arbetsgivaren och det är korrekt att säga att en del personer inte har haft en fantastisk upplevelse när de har jobbat i vårt företag, sa han.

– Vi tar med oss det här i styrelsen och för oss är det möjlighet att pausa, tänka och jobba tillsammans med de fantastiska människorna som finns i vår branch för att lära oss, göra förändringar och se till att alla får en fantastisk upplevelse när de jobbar hos oss.

En del av det öppna brevet var riktat direkt till Watt och talade om att han som har ansvaret för den ”ruttna kulturen” i företaget. Tillfrågad om detta i intervjun svarade Watt att han erkänner att han varit ”intensiv” i relationen till personalen.

– Jag är otålig och krävande och trycker på. Men jag hörde vad de sa och jag inser definitivt att jag inte alltid är bäst på att hantera människor och jag kräver för mycket, vilket hjälper tidvis men definitivt kan balanseras.

Förra veckan tillkännagavs att Brewdog får en ny styrelseordförande, Allan Leighton, och en av dennes uppgifter blir nu att agera mentor för James Watt.

Läs mer här.