Bränder i Kalifornien hot mot bryggerier

Bränder har slagit hårt mot norra Kalifornien. Men det verkar som att bryggerierna har klarat sig undan lågorna på ett ganska bra sätt.

Bränderna har rasat i ett antal dagar nu och ett 30-tal människor ska ha avlidit i samband med katastrofen. Området norr om San Fransisco är känt för sina vingårdar, men det finns också en hel del bryggerier i området.
Russian River i Santa Rosa är kanske det mest kända bryggeriet i området. Deras byggnader har klarat sig undan lågorna, men flera anställda har förlorat sina hem eller fått evakuera.
Nu kommer bryggeriet att låta alla intäkter från årets öl i Sonoma Pride-serien gå till människor som drabbats av branden.
Men ger också ölintresserade en chans att bidra. De som skänker minst 25 dollar deltar i en utlottning där man kan få gå före i kön när deras superpopulära Pliny The Younger släpps i februari.
Stone Distributing, som säljer öl för många olika bryggerier, kommer att sänka pengar för varje låda öl som skänks och Bear Republic gör samma sak med sina öl.
Det verkar som att alla bryggerier i området har klarat sig undan lågorna. Moonlight Brewing Co. var nära att drabbas då det brann i kvarteret bredivd bryggeriet, men man klarade sig.

Plow Brewing Company ligger i en evakueringszon och har stängt. Samma sak gäller för

Cooperage Brewing och Sonoma Springs Brewing.
Även Calistoga Inn Restaurant & Brewery och Fieldwork Brewery har stängt. Napa Smiths bryggmästare Don Barkley säger att bryggeriet är öppet, men att man oroar sig för vad som komma skall.