Billdale redo att gasa efter ett uppehåll

Bildspel

Bild 1 av 3

Johan Smidebrant och David De Courcy nysatsar med Billdale.

De har legat lågt med produktionen av öl ett tag. Men nu är det full fart framåt som gäller igen för Billdale.

Bryggeriet som föddes lite söder om Göteborg hade en bra start på sin verksamhet. Men i samband att man tog steget från att brygga hos West Coast till att brygga hos Spike blev det ett uppehåll i produkrionen.

Det öl som ändå producerades under tiden var en lågalkoholöl hos Barlind Beer med namnet Avklätt på Amundsön.

– Vi ville gärna göra en smakrik öl med låg alkohol och det var ett väldigt bra samarbete med Jonas Barlind, säger Johan Smidebrant, som driver Billdale tillsammans med David De Courcy och Thomas Andersson.

Men nu kommer verksamheten att koncentreras till Spike, där man kommer att ha ett tätt samarbete. Så tätt att det faktiskt är så att Spike äger en del av Billdale och Billdale äger en del av Spike.

– Det känns bra med ett sådant samarbete och vi vill åt samma håll, säger Smidebrant.

Under de kommande månaderna kommer två nya öl på Systembolaget och det får ses som uppstarten av nästa fas för Billdale.

– Vår plan är att etablera ett par öl på Systembolaget och att sedan ha en bra försäljning av folköl, säger De Courcy.

De räknar med att producera cirka 20 000 liter öl under det här året, och sedan ska den siffran dubbleras under 2019. Samarbetet med Spike ger också möjligheter att ta fram fler öl och att göra mindre batcher.

– Det kommer att ta ett år för oss att återetablera oss och visa att vi gör bra öl. Men vi vill vara offensiva nu och se till att vi når ut till en bred publik, säger De Courcy.

Under den senaste tiden har de ställt ut på ölmässor och det fins också planer på lite collabs framöver.

– Det känns så klart skönt att vara igång igen, säger Smidebrant.