Benchwarmers växer på flera olika håll

Bildspel

Bild 1 av 6

Magnus Svensson och Anders Nilsson ska brygga en hel del öl de kommande veckorna.

Nytt bryggverk på 1000 liter. Fyra nya tankar på dubbla storleken. Nu spänner Benchwarmers bågen rejält och häromdagen var det premiärbryggning.

 

Helsingborgsbryggeriet har ändå sedan starten för ett par år sedan fått ett bra mottagande för sina öl. Under 2020 är det nu dags att skruva upp verksamheten rejält.

Anders Nilsson är numera heltidsanställd, ett större bryggverk och fler tankar har installerats och under våren öppnar bryggeriets egen bar i centrala Helsingborg.

– Det är fullt upp, men väldigt roligt, säger Magnus Svensson.

I bryggerilokalen i stadsdelen Råå har det hänt en hel del under den senaste månaden. Ett nytt bryggverk på 1000 liter har det satsas på och där står också nu fyra stycken tankar på vardera 2000 liter.

– Vi siktar på att brygga 140 000 liter men når kanske inte dit redan i år, säger Anders Nilsson.

Planen är att växa på alla marknader. Man hoppas på att komma in med fler öl på fler av Systembolagets butiker, via ett samarbete med Cask hoppas man på fler restaurangkunder och även exporten är intressant.

Beernews var på plats under den första bryggdagen och det hela gick bra, även om det som alltid uppstår mindre problem längs vägen. En kölsch ska det i slutändan bli när ölet är klart och sedan ska produktionen rulla på under året.

När det gäller baren börjar den allt mer att ta form och där är det också klart att det blir en trevlig uteservering med utsikt över sundet mot Danmark. Någon gång under våren är det tänkt att ha premiär.

Här ovan ser du bilder från första bryggdagen.