Benchwarmers satsar på bar i Helsingborg

BIldspel

Bild 4 av 4

Läget är riktigt bra precis vid Öresund och med ett par minuters promenad till både Danmarksfärjor och centralstationen.

Nu satsar Benchwarmers på sin egen bar i Helsingborg. I början av nästa år öppnar man och det blir 16 fatkranar precis vid sundet.

Ni som följer Beernews vet att vi tidigare skrivit om att Brewdog ska öppna en bar i Helsingborg. Men så blir det inte. I stället blir det Benchwarmers som tar hand om den lokalen precis nere vid vattnet centralt i Helsingborg.

– Det blir 30 sittplatser inne och 30 ute och så kör vi pizza, säger Magnus Svensson.

Det var han som tidigare planerade för Brewdog i samma lokaler, då han var en av tre delägare av den svenska grenen av Brewdog. Men nu är det sålt och då passar det perfekt att hans bryggeri, som han driver med kompisen Anders Nilsson, tar hand om lokalen.

– Det kanske blir fem av våra öl på kran i snitt, men vi ska ha 16 kranar. Det blir en blandning av andra skånska öl och våra egna experiment, säger Svensson.

Lokalen håller på att färdigställas nu och i februari nästa år får Benchwarmers tillgång till den. Planen är att öppna vid påsk nästa år.

– Vi har gott om tid på oss för att förbereda oss och det kommer att bli bra. Nu kan vi släppa handbromsen och ha fokus mot premiären, säger Svensson.

Inför öppningen kommer nu också Benchwarmers att behöva anställa personer som ska jobba i baren.

Helsingborgsbryggeriet har hittills haft en bar vid sitt bryggeri strax söder om centrala Helsingborg, och även om man nu öppnar en permanent bar, kan det bli aktuellt att ha öppet även vid bryggeriet under sommarhalvåret.