Benchwarmers redo att ta nästa steg

Efter ganska exakt ett år är Benchwarmers redo för nästa steg i utvecklingen. Nu blir det satsning på ett bryggeri i Helsingborg.

Duon Magnus Svensson och Anders Nilsson lanserade sina första öl i Göteborg i början av november i fjol. Under sitt första år har man bryggt på ett 50-liters bryggverk och större batcher har gjorts hos Spike och Brewski.

Nu tar man steget till att köpa in ett bryggverk på 500 liter och det ska placeras i en lokal i stadsdelen Råå i Helsingborg.

– Nu ska vi steppa upp, det är dags för det, säger Magnus Svensson.

De båda vännerna kommer att fortsätta med sina andra jobb och bryggningen kommer mestadels att ske på helger. Fyra tankar på 500 liter och två tankar på 200 liter har köpts in och målet är att brygga mellan 2000 och 3000 liter per månad.

– Det ska vi klara av och vi är båda väldigt entusiastiska inför det här. Vi kommer att kunna sväva ut en del och se till att ha bra råvaror, säger Svensson.

Förhoppningen är att börja brygga i februari eller mars nästa år och när produktionen är i full gång siktar man på att komma in lokalt på Systembolaget. På sikt finns dessutom utrymme för att växa i den lokal som man nu ska hyra.

– Vi har inte bråttom med någonting, men nu vill vi ta ytterligare ett steg in i den här fantastiska ölvärlden, säger Svensson.

De mindre tankarna i bryggeriet ska användas för testbatcher och experiment. De kommer att gå under namnet First Penguin Series.

– Det är en teori om att den första pingvinen som hoppar i havet för att jaga mat är den som löper störst risk att bli uppäten. Vår serie blir ett test för att se om våra produkter överlever eller blir uppätna på olika ölsajter, säger Svensson.