Beerblioteks gin tog guld i brittisk tävling

Adam Norman är väldigt glad över att Wet City Spirits gin fick guld.

Beerblioteks nystartade dotterbolag Wet City Spirits har fått en fin fjäder i hatten. De två gin som fick guld i en tävling anordnad av den brittiska tidskriften The Spirits Business.

The Gin Masters heter tävlingen och Adam Norman på Wet City Spirits är väldigt glad över utmärkelserna, både Amicitia Organic Dry Gin och Ombibulous Organic Gin från Wet City fick guldmedalj i klassen ekologiskt gin. Totalt delades tre guld ut i den klassen.

– Det är klart att det är stort. Det är en bekräftelse på att vi har gjort något rätt. Samtidigt är det stora i det hela att vi själva och konsumenterna är nöjda med spriten. Men man kan inte skratta bort såna här medaljer, säger han.

Att uppmärksammas på det här sättet är förstås en fördel för ett nytt företag som försöker hitta sin plats på hyllorna i Systembolaget.

– Det borde underlätta en del, men samtidigt är det fortfarande samma väg dit. Att vinna en offert eller att kvala sig in via beställningssortimentet. Men med ett ökat intresse efter medaljerna är det möjligt att de är fler som beställer, säger Adam Norman.

I dagsläget finns Wet City Spirits gin i det lokala småskaliga sortimentet hos Systembolaget samt några till där den kommit in som lokalt efterfrågad.

Det har gått snabbt för Wet City Spirits. Det är framför allt Adam och Riccardo Bof från Beerbliotek som lägger sin tid på sprittillverkningen. I mars 2021 började de spåna recept och i augusti-september fanns det produkter på Systembolaget och krogar.

– Riccardo är utbildad master destiller och bryggmästare. Jag och han tar fram produkterna, men det är hela teamet på bryggerisidan som gör det möjligt för oss att göra det här, säger Adam.

I somras levererades en stor destilleringsapparat och nu kan Wet City Spirits göra upp till 750 liter per batch, även om de nöjer sig med 500 liter i dagsläget.