Bearded Rabbit öppnar taproom i bryggeriet

Sonen hanterar kranarna med säkerhet. Men vid premiären lär någon annan ha det jobbet.

I början av 2022 bryggde Bearded Rabbit första ölen i det nya bryggeriet i Göteborg. Nu, nästan ett år senare är det dags att öppna taproom.

Bearded Rabbit flyttade från Floda till Göteborg för drygt ett år sedan och redan då fanns planer på att utnyttja de stora lokalerna till en restaurang. Den planen finns kvar, men redan kommer första steget: ett eget taproom.

Premiären sker den 7 januari och nu har Fredrik Gustavsson och Therese Mortensen fullt upp med förberedelserna. Än så länge finns spåren kvar av ett födelsedagskalas, men på lördag ska allt vara på plats.

Då ska även ett gäng öl finnas på plats i baren, även om Fredrik inte riktigt vet hur många det blir än.

– Jag tror att har åtta olika fat på lager, men jag har inte räknat dem än. Vi tappar mest på fat när vi vet att vi har nån som vill köpa dem, säger han.

Bearded Rabbits taproom består av två rum, i det ena kommer det att finnas en hörna för barnen. Foto: Peter Lindh

I lokalen som består av två rymliga rum avsedda för taproom har Bearded Rabbit tillstånd att ta in 90 personer. Men någon uteservering är inte aktuell än. Visserligen är det möjligt att sitta på östsidan, men utsikten mot E6 förskräcker.

På sikt är tanken att ha någon form av uteservering på andra sidan av huset, men det blir först i nästa steg, när en ny entre har öppnats mot Svingeln.

Anledningen till att det dröjer stavas ekonomi och den är ju inte positiv för bryggerier just nu.

– Vi kan skjuta upp renoveringen i oändlighet, men vi har en samsyn med fastighetsägaren om att lyfta lokalen.

Fredrik ser i stället fram emot bryggeriets nya taproom med provsmakningstillstånd.

– Framför allt är det roligt att kunna göra provningar och prata med konsumenterna, att komma närmare dem. Det är så mycket roligare att få upp folks ögon för nya stilar än att ha hylla på Systembolaget.

Till att börja med är tanken att hålla öppet en till två dagar i månaden, företrädesvis fredagar och lördagar.

Än så länge återstår en del arbete att få ordning på Bearded Rabbits Taproom. Foto: Peter Lindh