Barski satsar vidare på glass gjord av öl

Cogna Dieng på Barski gör glass av Brewskiöl och så ska det fortsätta i sommar. Foto: Montage.

Kanske inte i stora lass. Men nu har Barski i Helsingborg börjat med årets glassproduktion och givetvis innehåller den öl från Brewski.

 

Det var i fjol som Cogna Dieng började med glasstillverkning inne i baren, när man under en tid sökte efter en ny rätt att ha som dessert.

– Första glassen gjorde jag på ölet Tripel Berry Pie och den blev supergod. Sedan har vi gjort på olika suröl och även på en stout och den blev också kanongod, säger hon.

Det handlar om en liten produktion i köket på Barski i Helsningborg där det bara blir glass som räcker ett par dagar, men det ger också möjligheter att prova olika öl som smaksättare. När de finns tillgängliga förstås.

– En gång hade vi slut på lagret, så då fick Cogna åka till Systembolaget och köpa vår egen öl, säger Marcus Hjalmarsson.

Den senaste glassen som tillverkats är gjord på ölet Brewski Raspberry Licorice Vanilla Sorbet och det låter som alldeles ypperliga smaker för egentillverkad glass.

– Det är en sorbet gjord på sorbet. Det här är mest ren kul grej, det ska inte bli någon stor produktion. Vi har inget schema för när vi gör glass utan det blir lite då och då, säger Dieng.

Faktiskt har det varit diskussion om att skapa Brewskiglass i större skala.

– Vi hade en glassproducent som hörde av sig och undrade, men den gången tackade vi nej, säger Hjalmarsson.