Barnbarnet är Jugges ljus i mörkret

Jugge Hasselqvist svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Jugge Hasselqvist på Oliver Twist och Great Brands menar att barnbarnet gör att sommaren blir bra trots corona-krisen. Här svarar han på alla våra sommarfrågor.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Givetvis tvärnit framförallt i mars/april, det blev ett rejält tapp som tvingade fram permitteringar, uppsägningar och så klart justerade öppettider. Det är inte helt enkelt att få ha öppet men våra gäster är ju mer eller mindre tillsagda att stanna hemma. Men vi kämpar på, snart vänder det….väl!

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Precis blivit morfar för första gången, det slår allt och är ljuset i mörkret!

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Blev väldigt glad i Land i sikte Lager från Nynäs! Klockren lager på sköna 3,5%, fyllig och fräsch och man kan dricka flera!

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Jag hoppas verkligen det! Men är lite smått besviken på vår svenska mentalitet att vänta på vad okunniga politiker ska komma fram till. Jag sade tidigt i krisen att ALLA bryggerier i Sverige skulle kört ett typ Zoom-möte och rakt av bara bestämma ett datum och gå ut tillsammans att nu börjar vi med gårdsförsäljning. Det handlar om vår överlevnad, människors jobb och så klart att det kommer in skattepengar. Man kan begränsa antal kolli varje kund får köpa, kanske till och med pynta alkoholskatten direkt, självklart med samma regler och öppettider som Systembolaget. Hur fan skulle myndigheterna stänga alla bryggerier efter detta, finns många smarta människor som skulle kunna få ihop det med media som är nödvändigt.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Little Steven, min morsa som tyvärr inte är i livet men kan vara med via Zoom och till sist komikern Billy Connolly.