Avlidne trummisen hyllas med nytt öl

Rushs trummis Neil Peart hyllas med ett nytt öl. Albumet 2112 är ett av de mest kända som bandet släppte. Foto: Pixabay.

Avlidne rocktrummisen Neil Peart hyllas med ett öl. Under veckan var det premiär för det nya ölet i New Jersey.

Neil Peart var under en massa år trummis i legendariska bandet Rush. Han kom med i bandet 1974 och spelade fram till 2015. Han avled i 7 januari i år efter att ha förlorat den fleråriga kampen mot den hjärncancer han haft i flera år.

Men musiken lever förstås vidare och nu kommer även ett öl där Peart hedras. Det är Carton Brewing i New Jersey som skapat ölet Pronounced Pier-T. Det handlar om ett lageröl med lime som kommer ut på marknaden.

– Jag älskar Rush och när vi förlorade Neil blev jag ledsen. Jag försökte hitta ett sätt att få mig att må bättre, säger bryggeriets medgrundare Augie Carton till USA Today.

Intäkterna från ölet kommer att gå till välgörenhet och användas i forskningen för att bättre kunna bota den typ av hjärncancer som Neil Peart drabbades av.

– Jag är väldigt stolt över ölet. Jag tycker det blev riktigt bra och jag är stolt över att få göra den här välgörenhetssatsningen, säger Carton.