Arvid dricker allra helst sin öl utan mat

Sommar 2021

Arvid Landgren svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Arvid Landgren vill helst inte blanda öl och mat. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

Landgren driver Tempel Brygghus utanför Uppsala och här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Apex är oerhört duktiga på IPA. Coppersmith impar på mig genom att vara så aktiva och hungriga, och får mycket gjort. 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja, det tror jag. Många andra mönster har ändrats av corona men jag tror att det är svårt att ersätta att äta ute eller att dricka öl på lokal. Jag misstänker att delar av restriktionerna kommer att finnas i mångas bakhuvud under ett par år framöver men att hålla (mer) avstånd i t ex barköer. 

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– En bra sak är att jag planerat in några veckors (obs pluralis) semester  som jag normalt misslyckas lika mycket med varje år. Det är hemskt skönt att det blev sommar 2021, det var en lång och tung vinter.

4.  Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– En riktigt bra grummelipa, t ex Terminus från Apex. en riktigt bra gose, t ex Ritterguts. Och såklart XX Bitter!

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Man kanske inte får säga det, men jag gillar öl och mat bäst var för sig 🙂 Men, om man äter animalier är det hemskt gott med gose till sill. Och jag gillar en bra blond eller tripel till höstiga grytor!