Årsstämma för aktiva dryckesproducenter

Bildspel

Bild 3 av 5

Peter Johansson från Helsingborgs Bryggeri var en av bryggarna som kollade in vad utställarna hade att erbjuda.

 

Skånes Dryckesproducenter har haft ett framgångsrikt och intensivt år. Nu har styrelsen för kommande år valts och kanske kommer man dra ner på antalet åtaganden.

Föreningen är nu uppe i 48 medlemmar och merparten av dessa är bryggerier. Under det senaste året har evenemangen avlöst varandra och man har jobbat hårt med att visa upp skånska drycker.
– Vi har växlat upp en hel del med evenemang och det är fler på gång. Kanske har det blivit lite väl mycket och vi får inte ta på oss för mycket. Vi gör ändå det här utöver våra vanliga jobb, säger ordföranden Jakob Thomsgård.
Han räknar med att även om evenemangen blir färre så så är tanken att nå ut till skåningarna så mycket som möjligt.
– Det ligger helt rätt i tiden med mat och dryck och folk vill veta vad produkterna innehåller och var de tillverkas. Här vill vi i föreningen vara en samlande kraft, säger Thomsgård.
Precis som Thomsågrd stannar kvar som ordförande, blir Joacim Larsen kvar som kassör i föreningen. Övriga i styrelsen är Emil Israelsson, Amanda Schultz, Tim Persson (ny), Ulrik Jönsson och Jannie Vestergaard. Suppleanter i styrelsen är Anna Berghe, Michael Nathhorst, Jeffrey Brown och Chad Paton.