Åreduon ser fram emot vild premiär

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Anders Abrahamsson och Daniel Flink ska satsa på vildjästa öl under 2020. Foto: Ronny Karlsson.

Åre Bryggcompagni ser bland annat fram emot sin premiär för vildjästa öl under året. Det och mer får ni veta i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Att få komma utomlands och brygga tillsammans med 2nd Shift i juli och sen Mondo I höst det var väldigt kul och givande. Erfarenheter som gör en klokare och väldigt kul att få servera vår öl i St Louis och London.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Att fortsätta utvecklas som både lokalt och nationellt bryggeri och förhoppningsvis även att kliva upp på den internationella scenen och börja exportera. Vi kommer även fortsätta utveckla vår vild/spontanjästa del i Huså mer och mer vilket vi tycker är mycket roligt och spännande. Så första släppet på Systembolaget därifrån kommer bli väldigt kul!

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020? Ca 50 000 och hoppas nå 60 000 nästa år.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Överlevnad, långsiktig sådan och fortsatt utveckling. Vi är många bryggerier nu och ekonomin ser tuff ut om man tittar runt i branschen. Så jag tror vi får se mycket förändringar framöver. På den roligare sidan så tror jag det är fortsatt att hålla kvalitet i fokus och göra sin egen grej.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Stockholm Brewing med det de har lyckats åstadkomma i Frihamnen. Och att de släppt en Saison på storflaska på SB. Grymt bra jobbat!