Äntligen klart för ombygge hos Dugges

Projektet har blivit rejält försenat. Men nu är bygglovet klart och arbetet med att byta ut tak och väggar kan inledas. I november ska allt vara klart och Dugges kan då fördubbla sin kapacitet.

Beernews har tidigare berättat om de stora problem som Dugges haft med sitt brygghus i Landvetter. När ett antal nya tankar skulle installeras var det nödvändigt att först höja en del av taket. Då upptäcktes stora fuktproblem som visade sig kräva att hela ytterdelen av huset byts ut.

Under våren och sommaren har de nya tankarna legat utanför bryggeriet. Men nu finns ett bygglov och arbetet med att renovera huset sätts i gång under veckan.

– Först ska det gjutas ett nytt golv där vi tidigare hade vårt provningsrum. När det är klart kan vi installera ett par av tankarna, säger Dugges vd Mikael Engström.

Det är en rejäl satsning som ska göras när allt är på plats. Sammanlagt 13 tankar på vardera 7000 liter ska göra att kapaciteten i bryggeriet kan fördubblas. I dag ligger man på en produktion på cirka 800 000 liter på ett år.

– I teorin skulle vi kunna nå 1,6-1,7 miljoner liter under 2018, men då är det mycket som ska klaffa, säger Engström.

I september påbörjas arbetet med att byta ut tak och väggar på byggnaden. Enligt uppgift ska det projektet kunna genomföras så snabbt som på sex veckor, och verksamheten ska kunna fortgå under tiden.

– Det är möjligt att vi får stå still någon eller några dagar men mer än så ska det inte bli. Kontoret vi har är byggt som ett hus inne i huset så där ska vi också kunna vara kvar under tiden, säger Engström.

Om tidsplanen håller ska allt vara färdigt i början av november och så ska alla tankar kunna installeras.

– Men vi har lärt oss att det ofta tar med tid än planerat, säger Engström.