Ännu ett rockband ger sig in i ölvärlden

Rockbanden som samarbetar med ölvärlden blir allt fler. Den här gången är det Dropkick Murphys som gör ett öl där överskottet går till välgörenhet.

Dropkick Murphys är från Boston och bor därmed mitt i hjärtat av New England. Då blev det naturligt att till slut samarbeta med ett av bryggerierna i nordöstra England. Valet föll på Magic Hat och ölet, som beskrivs som en pub ale, har fått namnet Barroom Hero.
Ken Casey är sångare och frontman i Dropkick Murphys. Hans välgörenhetsfond The Claddagh Fund, startades 2009 och har blivit en viktig del av bandets verksamhet. Fondens uppdrag är att samla in pengar till de organisationer som hjälper utsatta människor och som inte får något stort stöd från andra håll.
– Fonden har blivit en drivande kraft och har en stor del i att bandet fortfarande är så motiverat. När man varit ett band en längre tid är det trevligt att ha ett syfte med sin musik och förhoppningsvis lever fonden vidare långt efter att bandet har gjort sitt, säger Casey till sajten Altpress.
Dropkick Murphys spelar ett slags punkrock med irländska influenser och deras musik har genom åren funnits med i en del tv-serier och dataspel.
Läs hela artikeln här.