Ängöl öppnar ölsjapp och serverar bärs

Med ambitionen att knyta varumärket Ängöl närmare Kalmarborna står Ängöl nu i startgroparna för att öppna ett taproom. För att inte konkurrera med de lokala restaurangerna, har de tagit hjälp av den lokala aktören Hjalmars Bar för att förverkliga satsningen. Namnet blir Ölsjappet.

Det var när en av Ängöls kunder, Hjalmars Bar, tog över grannlokalen – som tidigare inhyst en frisör, som den gamla, mindre lokalen blev ledig. Den erbjöds bryggeriet och Johan Håkansson, ägare och grundare av Ängöl, kunde inte annat än nappa. 

 

Ängöl har funderat på att öppna ett taproom tidigare, men i och med att bryggeriet flyttade till större och mer ändamålsenliga lokaler 2016 så hamnade man längre från centrum och satsningen uteblev.

 

Samarbetet med Hjalmars Bar kändes därför som en rolig möjlighet. Ölsjappet, som satsningen och taproomet heter, kommer bara att ha 30 sittplatser inomhus, men en stor uteservering som delas med Hjalmars Bar. Kök delas också vilket gör att Ölsjappet bara behöver fokusera på ölen. Baren kommer att drivas av två killar som vanligtvis brukar hålla i ölprovningar och visningar på Ängöl så kunskaperna kring ölen är stora, enligt Johan Håkansson.

 

– Syftet är inte att tjäna pengar på baren utan att få ut varumärket Ängöl lokalt. Få det ännu närmare Kalmarborna, att turister ska hitta det och att det ska kännas kul att dricka Ängöl.

 

Ölsjappet kommer öppna helgen innan midsommar och man räknar med att stänga i mitten av augusti. Öppettiderna blir detsamma som för Hjalmars bar. Lagom till invigningen blir det också premiär för en helt ny öl.

 

– Vi har gjort en samarbetsöl med komikern Johan Petersson som är en kellerbier som heter Bärs. Den planerar vi att servera självrunnet på premiären.