Anders tänker fira rejält under 2021

BRYGGERIENKÄTEN

Anders Thelenius svarar på våra enkätfrågor. Foto: Peter Lindh.

Dags för Jämtlands Bryggeri i vår enkätserie. Anders Thelenius sätter bland annat fokus på att lyfta fram det lokala.

 

Här är alla svaren från Anders.

 

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?

– Det jag först och främst tänker på är den minskade försäljningen till restaurangerna och den kamp dom dagligen genomgår för att överleva. Visst är det många branscher som drabbats väldigt hårt av pandemin och all respekt för det. Men de återkommande åtstramningarna av restriktioner, samt de budskap som förts fram om att man inte ska gå på restaurang har verkligen varit tunga att bära för näringen. Nu måste det snabbt till riktade stöd för hjälpa branschen på fötter igen.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

– Vi ser verkligen fram emot vårt jubileumsår 2021 då vi firar 25 år som bryggeri. Det kommer att hända flera saker under året med anknytning till jubileet. Vi hoppas också att det lättar kring restriktionerna under 2021 så att vi kan fira på det sätt som vi själva vill.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna

– Många bryggerier har gjort riktigt bra öl i år, men ska jag välja ett bryggeri så får det bli Svartbergets Fjällbryggeri i Åre som imponerat på mig 2020.

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– Ni får ursäkta, men vår egen ”Jämtlands Dubbel IPA” måste bara med på denna lista, här har David Jones och vårt bryggargäng verkligen lyckats!

Östersunds Nya Ångbryggeris ”Dunkel” är också en riktigt bra öl. Revsunds ”Folköl å dunka, dunka” med kveikjäst, får till sist stå för det alkoholsvagare alternativet.

Som ni ser så är det mycket lokal öl i listan, men pandemiåret 2020 har i mångt och mycket handlat om att stötta ”lokalt” så det gör jag med glädje. Det finns så mycket bryggartalang i Jämtland!

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Gårdsförsäljning ja, men TSLS är viktigare för alla hantverksbryggerier som jag ser det. Så det får inte vara på bekostnad av det.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– Svår fråga, jag väljer att lyfta en idé som berör alla duktiga bryggerier i vår region istället. Varför inte ett samarbete mellan alla oss, det vore en kul grej som skulle utmynna i en fantastisk öl, det är min absoluta övertygelse. Med så många talangfulla bryggare under samma tak är det svårt att misslyckas!