Anders har flera svenska favoriter

SOMMARFRÅGOR 2020

Anders Hansson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Anders Hansson på Malmö Brewing och Taproom i Malmö bjuder på en spännande blandning med middagsgäster. Det och mer kan du läsa mer om i vår sommarserie.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Omsättningen i vårt Taproom sjönk som en sten, men har sakta men säkert ökat efterhand för att nu vara helt ok. Vi drog ner på kostnader vilket tyvärr innebar att vi fick dra ner på bland annat antal timanställda. Vi har ägnat mycket tid på att följa presskonferenser och sätta sig in i olika krispaket. Dessa paket har hjälp oss till stor del. Det jobbigaste som krögare har nog varit balansen mellan att gasa och bromsa hela tiden. Vi vill överleva ekonomiskt, men vi vill minska smittspridningen, inte alltid en lätt ekvation. Vi har ingen försäljning av öl på systembolaget, så det har inte påverkat oss. Exporten av mjöd avtog helt, men har nu kommit igång igen.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Jag har sedan ett par månader tillbaka byggt om min takteras, så jag ser fram emot att få spendera lite tid där. Annars blir det nog semester i Sverige med ett antal bryggeri och craftbeerbarer som mål. På samma sett hoppas vi på många svenska turister som besökare på vårt bryggeri och Taproom. Sverige är ett fantastiskt ölland!

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Jag har nog aldrig provat så lite ny öl som i år, inga ölfestivaler osv. Senaste veckorna har jag bara druckit 3,5% öl och då mycket av vår egna ”Heliograph” Pale ale. Den lägre alkoholen passar mig, då kan jag dricka mer, haha. Andra öl jag gillat skarpt är Benchwarmers Super Gay Horse, Brewskis, Triple Nipple IPA och Remarlövs Haus Pils.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Ja, på test, men med många begränsningar, till exempel enbart öl under 5 procent.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Swedish chef från Mupparna, Anders Tegnell och Walter White från Breaking Bad.