Allt större intresse för hembryggarträff i Umeå

Det är en geografisk utmaning att samla bryggare i norra Sverige. Men nu har intresset för Norrlandsträffen gjort att man fått byta till större lokaler för träffen i februari.

Norrlandsträffen hålls för sjunde gången 16 februari och till denna gång samarbetar man med Folkuniversitetet i Umeå och använder en lokal som ligger mer centralt.

– Senast kom det runt 40 personer och intresset verkar fortsätta att växa. Intresset i sociala media har varit dubbelt så stort för den här träffen, säger Dan Pahlberg Öhlund.

Träffen grundades av Andreas Häggström, Niklas Johansson och Fredrik Dernebo. De första gångerna var det Häggström som fixade med en samlingslokal i närheten av hemmet. Men nu flyttar man alltså och är redo för fler besökare.

De stora avstånden är förstås ett problem om man bor långt från Umeå, men samtidigt finns en vana att åka lite längre. Dan Pahlberg Öhlund har inga bekymmer med att åka de 13 milen enkel resa från Skellefteå.

– De som kommer är verkligen intresserade, samtidigt har vi varit dåliga på att marknadsföra det här tidigare. Vi vill nå ut mer och vi vet att det finns potential att samla fler hembryggare.

Till träffen är det inte bara hembryggare som är välkomna. Även de som vill komma och smaka på ölen är välkomna. En tävling kommer att genomföras under dagen och där har bland annat Humlegården sponsrat med priser.

– Tävlingen är kul, men kanske inte det viktigaste. Det blir ett otroligt utbyte av tankar och erfarenheter under dagen och jag får ut massor av det.

Inträde för dagen ligger på 50 kronor och för att kunna vara med krävs en föranmälan. Den gär du via den här länken.