Allt inspelat – nu ska Fannys film klippas

Bildspel

Bild 1 av 4

En hel del inspelningar gjordes under Brewskival.

Allt material är inspelat. Nu väntar klippning och redigering för Fanny Danielsson. Hennes film om kvinnor i ölbranschen ser ut att få premiär kommande vår.

Beernews har tidigare skrivit om Fanny Danielsson och hennes film som ska handla om kvinnor i ölbranschen.

De sista delarna till filmen, viktiga sådana, spelades in under Brewskival.

– Vi pratade med folk om kulturen och jämställdheten i branschen. Vi fick ett väldigt bra bemötande generellt även om det var lite svårt att få med folk framför kameran. Men vi är mycket nöjda och fick ihop mer än tillräckligt med material.

En del intervjuer gjordes vid en fast kamera när folk passerade och dessutom delades det ut en hel del information om den kommande filmen.

Inför Brewskival spelades det dessutom in material på Nya Carnegiebryggeriet.

Nu väntar klippning och redigering av materialet.

– Det är mycket att pussla ihop och det kommer att ta hela hösten. Det är svårt att säga när vi är klara men vi siktar på att kunna vara med på filmfestivalen Tempo i mars. Vi ska ansöka om att vara med där i alla fall, säger Danielsson.

Hon konstaterar att det finns ett stort intresse för filmen, men att den kanske mer kommer att passa på filmfestivaler än på tv.

– Det är ganska strikta krav från inköparna för att komma med i tv och just nu ligger fokus på att göra filmen så som vi vill ha den. Vi har upptäckt att det finns en publik för det vi pratat om och då ska vi fokusera på det, säger Danielsson.

Hon har en hel del att stå i under hösten och det mesta handlar om öl och bryggning. Nyligen började hon nämligen på den bryggeritekniska utbildningen i Ludvika, där hon ska studera i tre terminer.

– Jag ska fokusera på att lära mig att brygga öl. Nu har jag inga planer på eget bryggeri men det kanske kan komma på längre sikt, säger hon.