Alexi fortsätter att blanda metal och öl

Bildspel

Bild 1 av 3

Alexi Front har tidigare jobbat med Local Option.

 

Scorched Tundra är festivalen som kombinerar öl och metal. Till årets upplaga blir det dessutom tre olika öl.

Det är Chicagobaserade Alexi Front som står bakom metalfestivalen Scorched Tundra. I år byter man lokal till Pustervik och huvudband är amerikanska Eyehategod.

– De är ett legendariskt band och jag är jätteglad att de kommer, säger Front.

Men festivalen handlar också om öl. I år blir det tre olika öl som kommer att finnas med vid events i Stockholm, Köpenhamn och Göteborg.

I Stockholm är det premiär för ölen på Mikkeller Bar 30 april, 3 maj genomförs eventet på Fermentoren i Köpenhamn och 4 maj är det dags för Brewers Beer Bar på Magasinsgatan i Göteborg. 4 maj är det sedan konsertdags på Pustervik och utöver Eyehategod är det Zombiekrieg, Mammoth Storm och Walk Through Fire som står på scenen.

– Jag vill ta festivalen tillbaka till där allt började. Det ska handla om att samla vänner och andra för att hylla metal och då passar det bra med lite öl till, säger Front.

De tre olika ölen är bryggda med tre olika samarbetspartners.

Det första bryggdes med Tempel Brygghus i Uppsala.

– Vi fick kontakt tack vare Pipeworks och fick en galen idé som vi ville genomföra. Ölet är en svart suröl med smak av tropiska frukter. Vi ville utmana ögat och göra ett öl som inte smakar som det ser ut, säger Front.

I Köpenhamn har han bryggt en Baltic Porter tillsammans med Gamma Brewing och i Göteborg blev det en pale ale i samarbete med Beerbliotek och All In Brewing.

– Det kommer att bli riktigt bra både med ölen och med banden. Det blir nog den bästa festivalen jag haft, säger Front.

Han kommer att vara på plats vid de olika ölevenemangen och förstås även på konserterna. Scorched Tundra genomfördes första gången i Göteborg 2011 och har varit här varje år utom 2016, då festivalen genomfördes i Chicago. Planen är att i framtiden anordna den kombinerade öl- och metalfesten två gånger om året, en i Göteborg och en i Chicago.