400-årigt brygghus förstördes i brand

Branden spred sig snabbt och det fanns ingen chans att rädda byggnaden från 1600-talet. Foto: Good Things Brewing

Byggnaden från 1600-talet fattade eld efter ett åsknedslag. Nu står det brittiska bryggeriet utan sin anläggning, men redan har hjälpande pengar strömmat in.

 

Det handlar om Good Things Brewing i sydöstra England och de drabbades hårt när ett oväder drog in häromdagen.

Åskan slog ned i den lada från 1600-talet som bryggeriet fanns i och snabbat fattade den eld. Räddningstjänsten var snabbt på plats men kunde inte göra så mycket när stora delar av ladan redan var eldhärjad.

Bara dagar innan åsknedslaget postade bryggeriet stolt bilder på sin fantastiska bryggerilokal. Efter branden var förstås stämningen en annan.

– Ladan är något vi verkligen satt värde på, vi har så många minnen därifrån och är förstås ledsna över vad som hänt. Men samtidigt också tacksamma över att ingen var på plats den här dagen, skriver man i sina sociala media.

Brandmännen kunde inte göra så mycket när den gamla träbyggnaden väl hade fattat eld.

 

Stormen som drog in över England var av det kraftigare slaget och den skapade stora problem i de södra delarna av landet.

Men ingen drabbades lika hårt som Good Things Brewing, som nu helt står utan produktionslokal.

En sida på sajten gofundme.com har startats och där har pengarna strömmat under de första dagarna. Drygt 9000 pund har kommit in och det är i alla fall en start när det gäller att bekosta satsningen på ett nytt brygghus.