31 besök – och det ska bli fler på Oktoberfest

Bildspel

Bild 6 av 6

Lars-Inge Söderberg och Janne Bengtsson kan konstatera att arrangören är väldigt snabba på att plocka i ordning efter stängning.

 

Färdmedlen har varit olika, men målet det samma. Madeleine Bengtsson blir aldrig trött på Oktoberfest i München, trots att hon varit där hela 31 gånger.

Vi antar att det är något av ett svenskt rekord som Madeleine Bengtsson innehar och förbättrar varje år.

– Det är så roligt och gemytligt där och man gör det tillsammans med goda vänner. Det är en fantastisk vecka, säger Bengtsson.

Hennes medresenärer, bland annat maken Janne Bengtsson och Lars-Inge ”PG” Söderberg, har 27 respektive 29 besök på världens största ölfest, men de når inte upp till Bengtssons nivå.

Genom åren har de åkt båt, tåg, bil och husbil till festen, men numera är det flyg som gäller.

– Det blir faktiskt billigast så. Om man åker båt ska man ju roa sig på den också, säger Lars-Inge Söderberg.

Givetvis var de tre på plats när årets Oktoberfest genomfördes i månadsskiftet september-oktober och i år var det hela 23 stycken svenskar som reste tillsammans.

– Vi har varit mellan 5 och 25 genom åren, så det här var bra uppslutning. Från början var vi två olika gäng som åkte, men vi har lärt känna varandra längs vägen, säger Madeleine Bengtsson.

De senaste 20 åren har de bott på samma hotell, där de har gångavstånd till festområdet. Vid hemfärden i år preliminärbokades rum för nästa Oktoberfest.

I år var det 185:e gången som Oktoberfest genomfördes och som vanligt är det sex lokala bryggerier som har hand om öltälten. Det handlar då om Paulaner, Hofbräu, Hacker Pschorr, Spaten, Augustiner och Löwenbräu. Runt själv ölområdet finns också tivolin och en massa andra utställare.

– Allt är en enda stor festplats och vi trivs alltid när vi är där. Det är en väldigt avslappnad semester och jag kommer att fortsätta att åka så länge jag orkar, säger Madeleine Bengtsson.

Det är just mixen av öl och det sociala som gör att trion vill återvända om och om igen till sin favoritfest.

– Ljus lager är väldigt gott. Och det här blir alltid en trevlig resa med goda vänner, säger Madeleine bengtsson.