Peter kan dricka bästa ölet varje dag

SOMMARFRÅGOR 2020

Peter Pikulik svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Peter Pikulik på PKLK Bryggeri och Big Bone Brew är nästa person att svara på våra sommarfrågor. Här är alla hans svar.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Vi gick från toppen ner i botten och sen upp igen. Från mars till nu har varit en ordentlig bergochdalbana, vi gjorde vår sämsta månad någonsin i april och vår bästa månad någonsin i iuni. Lanseringen av Public Service på bolaget var det som tog oss genom krisen. Framöver kommer vi även släppa fler öl på burk, näst på tur är One Up IPA 3/8.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Att kunna släppa oron som jag burit med mig under hela våren. Vi har gjort en snabb återhämtning sedan Corona slog till och i sommar hoppas jag att det fortsätter med ökad försäljning.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Brekeriet – Spring Gose. En fullkomligt lysande öl! Skulle kunna dricka hela dan varje dag.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Nej det tror jag inte. Dels pga ingen politisk vilja och ett alltför stort motstånd från både näringsliv och lobby. Även bryggarvärlden är delad i den här frågan och så länge inte en vi är överens så kommer det nog inte ske en förändring…

5 . Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Här vill man ju svara typ Dave Grohl, Ryan Reynolds och Jennifer Lawrence eller liknande. Men jag tror att jag bara skulle bli starstruck, generad och blyg. Trevligast skulle jag ha med mina godaste vänner.