21 miljoner färre öl sålda under långhelg

De brittiska pubarna säljer färre öl än normalt, och det handlar om stora intäkter som man går miste om. Foto: Pixabay.

Spring Bank Holiday ger brittiska pubar en långhelg där de kan sälja extra mycket öl. Men i år säljs hela 21 miljoner färre pints än normalt.

Britternas Spring Bank Holiday innebär en ledig måndag och därmed en extra lång helg. Det gör också att pubarna säljer betydligt mycket mer öl än under en vanlig helg.

Men trots att de flesta pubarna nu öppnat så finns det kvar restriktioner och det påverkar ölförsäljningen. British Beer & Pub Association (BBPA) har räknat ut att det säljs 42 miljoner pints under den pågående långhelgen, och att det är 21 miljoner pints färre än under ett vanligt år.

Det innebär att intäkterna blir cirka 80 miljoner pund lägre för de brittiska pubarna det här året.

Cirka 2000 av Storbritannien 47 000 pubar är fortfarande stängda. Det beror på att de är för små för att kunna hantera den sociala distansering som krävs. Men kravet på avstånd mellan gästerna gör att även de öppna pubarna kan ta in färre gäster än normalt.

Nu hoppas BBPA att alla restriktioner försvinner på de brittiska öarna 21 juni.

– När fler och fler får sitt vaccin är det ett måste att alla kan ha öppet utan restriktioner från 21 juni. Pubarnas enda chans att återhämta sig från ett år med lockdown och restriktioner är att de får ha öppet utan begränsningar, säger Emma McClarkin på BBPA.