Strålande sol för ölfesten i Västerås

Bildspel

Bild 1 av 5

Vädret var perfekt när Coppersmith´s anordnade sin ölfestival vid Rocklunda i helgen.

Strålande väder och god öl. Coppersmith’s ölfestival i Västerås i helgen blev en framgång och kanske starten på en sommar där vi får se fler festivaler.

 

Västeråsbryggeriet anordnade festen vid Rocklunda i Västerås och det strålande vädret gjorde att man kunde vara utomhus båda dagarna. Totalt dök det upp cirka 1200 gäster under de två dagarna.

– Det gick in i helvetes bra, vi är jättenöjda, säger bryggeriets grundare Petri Karhukorpi.

Alla gäster bokade mat och fick en sittplats. Därefter gjorde ölbeställningarna via en app. De tio utställarna hade att göra, inte minst på lördagskvällen då det var klart flest besökare.

– Folk var väldigt nöjda och bryggerierna fick sälja mycket öl. Nästan all öl höll på att ta slut men vi klarade oss, säger Karhukorpi.

Sittplatserna var uppställda utanför hockeyhallen vid Rocklunda, och de 700 gästerna under lördagskvällen hade gott om utrymme på de coronasäkrade evenemanget.

– Vi ställde fram bord efter antalet anmälda, men hade kunnat klara många fler. Det finns plats för 10 000 personer om det skulle behövas.

Här är alla utställarna som var på under helgen:

Coppersmith’s

Slottskällans Bryggeri

Apex Brewing Company

Tempel Brygghus

Hantverksbryggeriet

Eskilstuna Ölkultur

Södra Maltfabriken

Stallhagen

Ferna Forge

Dessutom var importören Colorful Brands på plats och serverade öl från bryggerierna Delirium (Belgien) och Wander Beyond Brewing (Storbritannien)