Victoria väljer ut helgens ölfavoriter

Victoria Shulga gör veckan ölval från Systembolaget. Foto: Montage.

Hembryggaren Victoria Shulga står för Helgens Öltips. Här ser du henne fyra ölval.

 

Victoria Shulga är en rutinerad hembryggare från Helsingborg och och givetvis blir det åtminstone ett lokalt öl när hon gör sina val inför helgen.

 

Paulaner Münchner Hell (500 ml, 4,9 %, 16,90 kr, Dortmunder och helles)

– Vårsol och en kall lager eller pilsner går väl hand i hand. Denna öl hamnar nästan alltid i kassen när man är ute och handlar. En klassisk münchner helles med mjuk maltig bas som balanseras av kryddiga humletoner som får en att längta tillbaka till München.

 

Oppigårds Norn Pale Ale (330 ml, 5,6 %, 23,50 kr, Amerikansk pale ale)

– Klassisk pale ale med bra med humle och noll med haze. Som det ska vara. Oppigårds har ett brett register men detta är burken som oftast hamnar i kassen när det sak vara nåt humligt som inte är för alkoholstarkt.

 

FrauGruber 24/7 (330 ml, 5,1. %, 24,90 kr, Modern lager/India pale lager)

– Det har ju blir mer och mer pilsner/lager på senare år. Detta är en nyhet som jag har lärt känna på senare tid och som uppskattas av alla i hushållet. En pilsner/lager som flörtar lite med pale ale stilen genom sin humlearomatisk smak. Dessutom så påminner den mig om en hembryggd vi själva har bryggt.

 

Brewski, Lollihop Pale Ale (330 ml, 5,9 %, 32,90 kr, Amerikansk pale ale)

– Support your locals. Det blir alltid minst en lokal öl vid Systembolagsbesöken och oftast är det nåt från vännerna på Brewski. Lollihop är en bra humlad, välbalanserad och inte så alkoholstark pale ale. Sitter bra en fredagseftermiddag på balkongen.