Verdant satsar på taproom med vänner

Verdant satsar på ett taproom tillsammans med Newtown Park, som består av Michael McKelvaney, Lara Light-McKelvaney och Virginia Casadio. Foto: Montage.

Populära Verdant satsar på taproom i ölstaden Bristol. Satsningen görs i samarbetet med hajpade nysatsningen Newtown Park.

 

Verdant startades 2014 i sydvästra England och blev snabbt ett bryggeri att räkna med. Man finns med på Ratebeers lista över världens 100 bästa bryggerier och det har expanderats för att klara av den efterfrågan på öl som bara växer och växer.

Nu har man bestämt sig för att satsa på ett taproom i Bristol, som är en av Englands bästa ölstäder.

Men satsningen görs inte på egen hand.

I stället blir det ett samarbete med Newtown Park, bryggeriet som öppnade i december i fjol och har samma moderna inriktning på sina öl som Verdant. Man har sitt bryggeri den lokal som tidigare tillhörde Left Handed Giant.

Kontakten har funnits där sedan länge, då Adam Robertson är god vän med Michael ”Macca” McKelvaney som grundade Newtown Park.

– ”Macca” och jag har varit vänner i många år och när han berättade om uppstarten av bryggeriet förstod jag att det skulle finnas en möjlighet för oss att jobba tillsammans, säger Robertson till sajten Beer Today.

21 maj är det premiär och inledningsvis är det tio kranar som gäller. De är förstås jämnt fördelade mellan de båda bryggerierna.