Vega satsar stort på sin egen restaurang

BIldspel

Bild 1 av 3

Karl von Spreti och Claes Ljunggren vid den lokal som ska bli restaurang för Vega Bryggeri.

 

Dubbelt så stora lokaler. Satsning på nya typer av öl och en helt egen restaurang med fullständiga rättigheter. Vega Bryggeri satsar rejält ute på Ringön i Göteborg under hösten.

Vega Bryggeri har haft en hel del framgångar den senaste tiden. Deras provsmakningsbar på bryggeriet har varit välbesökt under en längre tid och i våras presenterade man årets öl för GBG Beer Week.

Nu är det dags att ta nästa steg i satsningen.

Planen är nämligen att i september öppna en restaurang med fulla rättigheter och även starta produktion av nya typer av öl i de nya lokalerna. Då handlar det om till exempel belgiska ölstilar, sura öl och fatlagrade öl.

– Vi ser ju att det finns ett underlag för det här. Kan vi via bara Facebook få 200 till vår provsmakningsbar i dag känner vi att det går att göra mer, säger Karl von Spreti.

De nya lokalerna ligger vägg i vägg med dagens bryggeri, och bryggningen fortsätter på samma plats. Däremot ska fyra tankar på vardera 1200 liter, inköpta från Beerblioteks tidigare satsning vid Sockerbruket, placeras i den nya lokalen och där ska man göra de nya ölen. Även en del fatlagringar kommer att göras och vara synliga från restaurangen.

– Det är ett roligt steg för oss att ta. Det händer mycket på Ringön och vi som bryggeri är redo för det här, säger Claes Ljunggren.

Det har ansökts om alkoholtillstånd till flera andra fastigheter på Ringön under året, och kanske blir det ett ställe där ett större antal restauranger ska etableras.

Kontraktet för de nya lokalerna skrivs på inom kort och sedan börjar bygget av den nya restaurangen. Bland annat ska det bli en glasvägg mellan den nya delen och själva bryggeriet. 300 kvadratmeter är tillgängligt för restaurangen och dessutom blir det en uteservering på 100 kvadratmeter nära vattnet.

– Vi kommer att ha ett samarbete med en extern part för restaurangdelen. Vi tänker oss att ha fokus på grillat, briskets, ribs, rökt fisk och grillade kräftor. Men också en hel del vegetariskt, säger Ljunggren.

Arbete med de nya lokalerna kommer att börja så fort som kontraktet är påskrivet. Målet är att vara i gång i september.

– Det kommer att bli lite rufft, ungefär som bryggeriet. Men vill folk sitta på vårt lager och dricka öl så kommer de nog att gilla det här också, säger von Spreti.

Planen just nu är att ha 15 ölkranar och när restaurangen öppnar försvinner också dagens smakbar.