Varbergs nya ölmärke tar ett öl i taget

Tobias Sander och Mikael Svensson är killarna bakom Varberg Beerworks. Foto: Ronny Karlsson.

Hellre bra öl än många öl. Så resonerar Varbergs Beerworks. Duon har fått bra respons när man börjat att synas på ölfestivaler.

Det är Mikael Svensson och Tobias Sander som står bakom varumärket som startades i november i fjol.

– Då hade vi bryggt öl i tre år innan. Första gången vi bryggde tänkte vi att ´hur svårt kan det vara´, men vi fick hålla på hela natten, minns Mikael Svensson.

Men längs vägen lärde man sig allt mer och till slut kom också planerna på att satsa på sitt eget varumärke.

Så här långt är det ölet ”Papa Keno IPA” som finns på marknaden. Grunden till ölet gjordes via ett antal testbrygder, men när det var dags för en större batch vände man sig till Pine Ridge i Falkenberg.

– Vi skalade upp receptet och bryggde där. Vi testar lite med att göra så först och se vad vi får för respons. Så här långt har det varit bra respons och fortsätter det så så kommer vi så småningom att brygga även andra öl, säger Svensson.

På sikt finns också planer på ett eget bryggeri, och då allra helst i Varberg där det på sommaren är en hel del turister i rörelse.

– Att ha en egen bar där på sommaren vore trevligt, men där är vi inte ännu, säger Svensson.

Saker och ting får växa långsamt, men starten har varit bra för Varberg Beerworks. Givetvis har man planer på att växa och öka sin produktion.

– Vi vill gärna kunna jobba med detta på heltid, säger Svensson.