Vaccinpass ett ”brott mot mänskligheten”

Bryggeriägare i New York i blåsväder efter uttalande

Vd:n för ett bryggeri i New York har hamnat i blåsväder. Anledningen är att han jämställt vaccinkrav med nazism.

Det är grundaren och vd:n för Threes Brewing, Josh Stylman, som har fått en hel del kritik för att han beskrivit bland annat vaccinkrav på krogar som brott mot mänskligheten och jämfört dagens situation med nazism och gamla tiders raslagar i USA.

– Om du inte gör din röst hörd, så är du en del av problemet. Alla kan ha sin åsikt, men din råkar var ovetenskaplig, omoralisk och ond, skriver han bland annat på Twitter, enligt New York Times.

Stylmans åsikter har retat upp en hel del och en del av bryggeriets kunder säger att de ska sluta besöka bryggeriet och köpa dess öl.

I en intervju med New York Times säger Stylman att han kände sig tvungen att säga något därför att han ser vaccinkrav som ”biomedicinsk segretion” och att upplevt det som diskriminering när han tvingats säga nej till kunder utan vaccinpass.

Sen, i torsdags, gick anställda på Threes ut i ett gemensamt uttalande på sociala medier där de fördömde Stylmans uttalanden.

– Vi håller inte med vår vd Joshua Stylmans jämförelser mellan vaccinkrav och historiska grymheter baserade på ras eller religion. Jämförelsen är både olämplig och oriktig, skriver de.

Även om Stylman motsätter sig kraven på vaccinpass så är han inte emot vaccin av princip.

– Men hur ska vi kunna säga till en annan person att de måste stoppa in något i kroppen för att de ska kunna arbeta för sitt levebröd och försörja sin familj, säger han.

Läs mer på New York Times.