Uteserveringar ska lysa upp vintermörket

Nu är förändrade regler på gång som gör det möjligt för uteserveringar att ha öppet på vintern i Göteborg. Foto: Ronny Karlsson

För att underlätta för restaurangbranschen kan nu vinteröppna uteserveringar bli verklighet i Göteborg. I Stockholm förlängs säsongen och i Karlstad kör man redan vinteröppet.

Nyligen lades ett förslag i Göteborg om att tillåta vissa uteserveringar att ha öppet under vintern med. Förslaget bereds just nu och beslut kommer i slutet av september. Detta gäller för uteserveringar som kräver bygglov, för enklare konstruktioner är det redan tillåtet om än med hårdare regler för hur mycket utrymme det får ta av trottoarerna.

I Karlstad är detta redan möjligt för de restauranger som ligger längs Kungsgatan. Det skriver Besöksliv.

Även i Stockholm blir det förbättringar. Där är tanken att man förlänger säsongen med två veckor efter ordinarie stängning den 15 oktober. Men mer än de två veckorna blir det inte.

– Vi går sedan in i vintersäsongen och risken för snö ökar, speciellt i november. Vi förlängde nu två veckor in i tiden då snöröjarnas jourberedskap börjat med risk för att bolagen inte kan hantera alla platser, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén till Besöksliv.