USA har passerat 5500 bryggerier

USA har passerat 5500 bryggerier. Det visar de senaste siffrorna från Brewers Association. På tolv månader har antalet ökat med 906 bryggerier.

Brewers Association är branschorganisationen för USA:s craft beer-bryggerier och med jämna mellanrum presenteras intressant statistik.

Nu har man tittat närmare på antalet bryggerier och den siffran fortsätter att öka ganska rejält. 30 juni fanns det 5562 olika craft beer-bryggerier i landet och det var en ökning med 906 bryggerier jämfört med vid samma tid i fjol.

Dessutom lär inte antalet bryggerier minska den närmaste tiden. BA har nämligen räknat ut att inte mindre än 2739 nya bryggerier är i planeringsstadiet. Om alla de planerna blir verklighet skulle alltså USA hamna över 8000 bryggerier.

I sammanställning berättas också att drygt 128 000 människor har ett heltids- eller deltidsjobb vid ett bryggeri.

Det kan också konstateras att de befintliga craft beer-bryggerierna har ökat sin volym med fem procent under de senaste tolv månaderna. Det i en tid när det pratas mycket om ökad konkurrens och uppköp av bryggerier.

– Tillväxten för små och oberoende bryggerier har stabiliserats på en nivå som är mer mogen, säger BA:s chefsekonom Bart Watson.

Läs hela artikeln här.